skip to Main Content
Maskinmester

15 elever starter på Maskinmesterskole uden for København

Interessen om maskinmesteruddannelsen i Region Sjælland er stærkt stigende og det betyder, at første del af uddannelsen nu udbydes i Holbæk og Slagelse.

Maskinmesterskolen København udbyder maskinmesteruddannelsen i Region Sjælland

– Vi er utrolig glade for og stolte af, at vi nu kan tilbyde uddannelsen udenfor København. Vi ved, at centraliseringen af uddannelser er et stort problem for både de unge og virksomhederne udenfor storbyen, derfor har vi set meget frem til samarbejdet med de tre erhvervsskoler ZBC i Slagelse, EUC Nordvestsjælland i Holbæk og EUC Sjælland i Næstved, siger Tommy Birkebæk, uddannelseschef på Maskinmesterskolen København.

Opstart 9. august

På første optag starter i alt 15 studerende på uddannelsen i næste uge. Selvom det ikke lyder af mange, så er det positivt, at der er studerende, som har valgt uddannelsen i lokalområdet til og ikke fra. I første omgang starter de unge på uddannelsen hos ZBC i Slagelse og EUC Nordvestsjælland i Holbæk.

– Med de nye muligheder for første del af uddannelsen tre steder i Region Sjælland, kan vi være med til at sikre, at der også lokalt i Regionen er muligheder for en meget efterspurgt videregående uddannelse. Når vi uddanner lokalt, er der også bedre mulighed for at virksomhederne kan rekruttere lokalt. Så der er flere gode elementer i det nye projekt og samarbejde, siger Tommy Birkebæk.

Det laver en maskinmester

Maskinmestre arbejder fx i produktions- og industrivirksomheder, på kraftværker, i energiforsyningsselskaber, på skibe eller offshore med vind-, gas- eller olieproduktion. Det er vigtige brancher i Region Sjælland, men ofte oplever det regionale erhvervsliv, at det er svært at rekruttere maskinmestre.

Du kan læse meget mere om uddannelsen her

Back To Top
Søg
X
X