skip to Main Content

Besparelser på erhvervsskoler sløjfes

Omprioriteringsbidrag for erhvervsuddannelser bliver sløjfet

Erhvervsskoler slipper for at finde to procent besparelser årligt på driftsbudgettet, med regeringen og DF’s enighed om at droppe omprioriteringsbidraget.

Dette betyder, at godt 1,3 milliarder kroner forbliver i erhvervsskolernes system over de næste tre år.

”Vi har brug for, at der er flere unge i fremtiden der kan nogle af de praktiske ting, fordi vi kan se, at det er der, at der bliver der bliver mangel på arbejdskraft i de kommende år” siger finansminister Kristian Jensen (V). ”Det er vigtigt, at erhvervsuddannelserne bliver løftet… så flere unge vælger at gå på en erhvervsuddannelse og bliver uddannet inden for de praktiske fag, hvor man kombinerer et godt hoved og nogle dygtige hænder”. 

(Foto: søren bidstrup © Scanpix)

elever på erhvervsskoleKalundborgegnens Erhvervsråd er naturligvis glade for denne nyhed, især fordi vi også har fokus på at skabe opmærksomhed blandt unge mennesker om, hvilke muligheder de har for at blive faglærte. Dette kommer til udtryk, blandt andet, gennem vores samarbejde med UU-Vejledningen ved Kalundborg Kommune om Uddannelses- og lærlingemessen, som afholdes den 3. december 2018.

Regeringen præsenterede tidligere på året et erhvervsskoleudspil, som nu kan være sværere at finansiere, med sløjfningen af omprioriteringsbidraget. Så det er vigtigt at holde øje med, hvilken effekt denne sløjfning vil have. Det er stadig vigtigt at arbejde for synligheden af at blive faglært, i de unges øjne. Og selvom bidraget er sløjfet, kan vi ikke slappe helt af.
Der kommer til at være mangel på faglært arbejdskraft i fremtiden, vi ser det faktisk allerede nu.

Dansk Industri er glade for, at besparelsen sløjfes

Læs også artiklen fra DR

Back To Top
Søg
X
X