Ivaerksaetter

Bliv klar til at starte egen virksomhed!

Susan Holm Walentin kom til eksamen i sin egen virksomhed. Hun har siden starten af marts 2019 fulgt undervisningen i Iværksætteri i Praksis i Roskilde. Det har været en spændende rejse, fuld af aha-oplevelser og nyttig viden.

Det startede hos erhvervsrådet

Allerede da hun begyndte at pusle med idéen om at blive iværksætter, holdt hun et møde med erhvervschef Jens Lerager, for at få en med erfaring indenfor området til at komme med nogle bud på, om og hvordan idé kunne blive til virkelighed. Jens Lerager fortalte om netværket for minivirksomheder og iværksættere i Kalundborgegnens Erhvervsråd, og hun begyndte at komme der.

– Det er nogle gode, givende møder, gode emner og et fint netværk. Allerede her var jeg på forkant, og har undgået at lave nogle af de fejl, som man ofte kan komme til at begå, når man blot har en god idé og en pose gå-på-mod, siger Susan Holm Walentin og fortæller om kurset herunder:

Forskellige undervisere

Undervisningen på kurset blev varetaget af forskellige undervisere, der på hver deres måde har stor erfaring indenfor deres område og erfaring med iværksætteri. Alle har været rigtig dygtige formidlere, der har formået at gøre undervisningen forståelig og vedkommende, med vinkel på, at alle kun lige var gået i gang eller kun overvejede at starte en virksomhed. Niveauet har været højt, og det har været muligt at tilgå undervisningen med forskelligt ambitionsniveau uden, at det har ødelagt noget på holdet.

Iværksættere fortalte deres historier

Undervisningen blev krydret med oplæg af forskellige iværksættere, der har gjort noget banebrydende på deres felt eller som selv har deltaget på kurset sidste år og fortalt, hvad de har fået ud af det. Det har været rigtig godt og lærerigt.

Har været på forkant

– Nogle af undervisningsgangene har jeg været på forkant, fordi vi i netværket i Kalundborg har haft oplæg om emnet. Og jeg kan se, at jeg er meget på forkant i forhold til netværksdannelse, da det også har været et af kursets formål. Så der er Kalundborgegnens Erhvervsråd på forkant, fortæller Susan Holm Walentin og fortsætter:

– Jeg er helt sikkert blevet sparet for nogle dyre lærepenge ved at deltage i kurset, og jeg har haft muligheden for at være mere målrettet i min opstart af virksomhed, fordi jeg har haft viden inden for mange forskellige områder, som jeg ikke anede, jeg kunne have stor gavn af at vide noget om. Jeg kan kun anbefale kurset til alle, der overvejer eller er sprunget ud som iværksætter.

Det eneste jeg kunne ønske i tillæg, var et modul med overskriften: At være pårørende til en iværksætter, afslutter Susan Holm Walentin og smiler.

Overvejer du at starte egen virksomhed eller er du startet op?

Du kan deltage i kurset i Kalundborg i efteråret. Det starter mandag den 2. september 2019 kl. 16.30, og der er 13 undervisningsgange.

Tilmeld dig her

Kontakt Erhvervsrådet for yderligere information på telefon 59 55 00 55.

Back To Top
Søg