Håndværk for de yngste

Projekt støttet af Tietgenfonden-fonden skal udvikle børnesvendebreve til SFO-børn. Målet er at give de yngste børn i skolen en oplevelse af, at håndværk er spændende og lærerigt.

”Pædagoger påvirker børn fra tidlig alder. Alligevel er erhvervsforberedende tematikker sjældent en del af pædagogisk praksis.” fortæller forskningsleder Mikkel Snorre Boysen.

”Det er et problem, fordi vi har brug for flere håndværkere i samfundet. Og pædagoger har netop stor mulighed og erfaring med at skabe forløb, hvor børn bruger hænderne og er kreative”, fortsætter projektleder Louise Byskov.

Projektet “Børnesvendebrev”

I projektet ”Børnesvendebrev” udvikles forløb til SFO-børn i et samarbejde med håndværkere, pædagoger, pædagogstuderende, undervisere, forskere og erhvervskonsulenter. I forløbene kan børnene modtage et børnesvendebrev, på samme måde, som spejderbørn kan opnå færdighedsmærker. De udviklede forløb afprøves med SFO-børn og gøres på sigt tilgængelige på en hjemmeside.

”Vi forventer, at projektet vil medvirke til at plante et frø hos de mindre børn, som vil betyde, at nogle børn senere vil være mere tilbøjelige til at vælge en erhvervsuddannelse”, fortæller Jeanett Skov, der er afdelingsleder ved Marievangsskolen.

Baggrunden for Børnesvendebrevet

Idéen er udsprunget af et samarbejde omkring Skills Butik Høng, som blev etableret i 2021 af Kalundborgegnens Erhvervsråd med det formål at skabe et livligt samlingspunkt i byen for lokale uddannelser, skoler og erhvervsliv.

”I Erhvervsrådet tror vi, at det er super relevant at sætte ind med en tidlig indsats, og vi glæder os til at medvirke til at bringe børnene sammen med rigtige virksomheder, og lave nogle praktiske opgaver.” siger erhvervskonsulent Morten Hass Augustsen.

I projektet deltager Høng Skole, Marievangsskolen, Kalundborgegnens erhvervsråd, Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser samt Professionshøjskolen Absalon.

Yderligere information om Børnesvendebrev

Vil du høre mere om projektet, kan du kontakte erhvervskonsulent Morten Hass Augustsen på telefon 40 73 50 85 eller på mail mha@kalundborgerhverv.dk

Børnesvendebrev
Børnesvendebrev
Børnesvendebrev
Nyheder om Børnesvendebrev
Back To Top
Søg