skip to Main Content
Hvis Datatilsynet Kommer På Besøg…

Hvis datatilsynet kommer på besøg…

Café Solsikken var fyldt med medlemmer af Kalundborgegnens Erhvervsråd. Det var tydeligt, at medlemmerne var meget interesserede i at høre om dette komplicerede emne. Advokat Karsten Holt fra Advodan i Holbæk holdt et spændende oplæg, og der blev stillet mange spørgsmål.

Det første vigtige budskab var, at de vigtigste grupper af persondata er: Oplysninger om medarbejdere, oplysninger om kunder samt oplysninger om samarbejdspartnere. Det drejer sig om alt hvad der kan tilknyttes fysiske personer, og det kan være svært at vurdere præcis, hvilke data der er tale om. Advokat Karsten Holt gennemgik de komplicerede regler, og det medførte mange spørgsmål.

Der blev blandt andet spurgt om, hvem der er dataansvarlig, og Karsten Holt gav det klare svar, nemlig at det er arbejdsgiveren, som er dataansvarlig. I den sammenhæng blev der også orienteret om de store bøder, som virksomhederne risikerer, hvis Datatilsynet kommer på besøg og opdager at virksomheden har overtrådt EU persondataforordningen. I den sammenhæng skal virksomhederne også være opmærksomme på, at Datatilsynet har lov til at komme på uanmeldt besøg.

Konklusionen var helt klar. Alle virksomheder er nødt til at få gennemgået deres virksomhed for at sikre sig, at reglerne i EU persondataforordningen bliver overholdt.

Back To Top
×Luk søg
Søg
X