Børnesvendebrev

Elever inspireres til karriere i erhvervslivet tidligt i skolen

Erhvervsrådet skaber samarbejder mellem elever i folkeskolen og medarbejdere i virksomhederne.

Det er en landsdækkende udfordring, at virksomhederne mangler arbejdskraft, så man kan ikke flytte rundt på arbejdskraften fra landsdel til landsdel. Der skal langsigtede løsninger til og derfor samarbejder Kalundborgegnens Erhvervsråd med flere aktører om at inspirere børn og unge til at vælge en faglært uddannelse allerede i børnehavealderen. Det gør vi gennem flere projekter i samarbejde med kommune, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv.

LEAPS Skolerne

Møde i samarbejdet med LEAPS

Skolen på Herredsåsen er en del af LEAPS-initiativet fra Kata Fonden. Konkret er LEAPS en undervisningsform, der tager afsæt i autentiske problemstillinger og med et kreativt og innovativt fokus integrerer alle (relevante) fag samt STEM-fagene; Science, Teknologi, Engineering og Matematik, i hvert undervisningsforløb, som typisk varer 6-8 uger.
I samarbejde med Skolen på Herredsåsen, lokale virksomheder og Kalundborgegnens Erhvervsråd kobles elever med virksomheder for blandt andet at give dem en bred forståelse af erhvervslivet. 9. klasserne skal blandt andet prøve kræfter med at udvikle virksomheder, der tager udgangspunkt de nye krav til bæredygtighed.

Skolen på Herredsåsen og lokale virksomheder, herunder Erhvervsrådet, der forbereder eleverne til fremtiden ved at medvirke til at give dem en bred forståelse af erhvervslivet gennem tværfaglige undervisningsforløb.
LEAPS en undervisningsform, der tager afsæt i autentiske problemstillinger, og med kreativt og innovativt fokus integrerer alle (relevante) fag samt STEM-fagene; Science, Teknologi, Engineering og Matematik, i hvert undervisningsforløb, som typisk varer 6-8 uger.

Børnesvendebrev

Børnesvendebrev
Studerende arbejder i køkkenet

Er et projekt af Professionshøjskolen Absalon, hvis formål er at udvikle undervisningsmateriale der klæder pædagoger på til at lave fag-forløb med børn i SFO-alderne. Forløbene skal introducere børnene og deres forældre for erhvervsfaglige fagområder og understøtte interessen for håndværksfagene. Kalundborgegnens Erhvervsråd hjælper blandt andet med at koble lokale virksomheder med Absalon og de pædagogstuderende.

’Børnesvendebrev’ er et super spændende projekt, hvor børn allerede i SFO’en, inspireres til at udforske håndværksfag, og på den måde skaber en bredere forståelse for værdien af faglært uddannelse. Lokale virksomheder deltager sammen med os i Erhvervsrådet i motiverende workshops.

Uddannelsesmesse

Elever får viden om karriereveje på uddannelsesmesse

I udskolingen inviteres eleverne til Uddannelsesmesse, hvor formålet er, at uddannelsesinstitutioner og virksomheder får viden og inspiration til at vælge en karriere i det lokale erhvervsliv. I år holdes Kalundborg Uddannelsesmesse den 15. november i Kalundborghallerne. Der kommer omkring 1.300 elever og besøger messens 55 stande, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner er klar til at fortælle dem om deres fag.

Lærlinge- & ElevNetværket

Lærlinge- og ElevNetværk til fastelavn
Lærlinge- og ElevNetværk til fastelavn

I Lærlinge- & ElevNetværket samles lærlinge og elever fra forskellige fag og virksomheder til sociale og lærerige arrangementer, der styrker lokale bånd og øger motivationen for at forblive i området efter endt uddannelse. Sammen arbejder vi altså på at sikre, at de kloge hænder og hoveder, vi allerede har, bliver i vores lokalsamfund. Det næste arrangement i netværket afholdes den 4. december.

Se mere om samarbejdet med de lokale virksomheder her

 

Back To Top
Søg