skip to Main Content

En af landets største kraner bor i Eskebjerg

Der er ikke noget, der er for småt for en af landets største kraner.

Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse for Jesper Huus. Han har egentlig altid været i kranbranchen og har arbejdet for alle de store i mere end 25 år – drømmen om at være selvstændig er endelig blevet en realitet med virksomheden Huus Kraner.

Af Mathias Hegnsvang

Med sine to meter, rager Jesper Huus op i landskabet. Det er dog intet imod hans kran, Heimdal, der rager 70 meter op i fuld højde og 66 meter i et vandret løft og kan flytte flere tons rundt som legoklodser rundt på byggepladsen.

Han har det egentlig i generne. Hans far var kranfører og Jesper er oplært af alle de gamle garvede i faget og har på den måde udviklet sig med tiden samt oplevet, hvordan opgaverne er blevet mere komplicerede og maskinerne større og stærkere.

Et område i vækst

Professionshøjskolen Absalon er i fuld gang med byggeriet af sit campus ude på Stejlhøj i Kalundborg. Pladsen er godt mudret til i øjeblikket, hvor de mange tonstunge maskiner kæmper om grebet i underlaget. Jesper Huus og Heimdal skal løfte en container op i hovedbygningens taghøjde, hvorfra den skal balancere på kanten til taget. I containeren er en indbygget tagpladeskærer, som former og skærer tagbeklædningen i meget lange moduler – en specialopgave, der ikke er udført i landet siden man byggede Operahuset i København. Maskinen er netop hjemvendt fra en stor opgave i udlandet og er ret unik af sin slags.

Dette er blot én af mange forskelligartede opgaver Jesper Huus kan udføre. Siden de to kraner på havnen er sejlet over til deres permanente placering på Vesthavnen, har Jesper Huus også flyttet en del rundt på de store spoler for Kalundborg Havn.

Klar til at løfte

Så med al den udvikling der er i gang på Stejlhøj, hvor byggeriet af BilTema og Harald Nyborg, udbygningen af Biotekbyen samt en del opgaver på havnen, glæder Jesper Huus sig til en masse spændende opgaver. Det er 100 procent god service, der er det centrale for Huus Kraner, som altså nu er selvstændig med én af bare fem syv-akslede kraner i Danmark.

“Det handler om at få opgaven til at lykkes”

Der er ingen opgaver der er for små – eller for store, som han siger: Så længe der er plads til den 77 tons tunge kran, kan han altså også klare langt mindre opgaver, og med det sagt, ser han frem til at møde en masse nye gode kunder i lokalområdet, blandt andet via Kalundborgegnens Erhvervsråd, som han netop er blevet medlem af.

Back To Top
Søg
X
X