skip to Main Content
Kalundborg fra luften Iværksætter

Erhvervsklimamåling

Kalundborg Kommune rykker enkelt plads ned i Dansk Industris erhvervsklimamåling

I går aftes offentliggjorde Dansk Industri deres årlige undersøgelse af de danske kommuners erhvervsklima, Lokalt Erhvervsklima 2018. Se undersøgelsen her

Kalundborg Kommune er endt på plads nummer 60 ud af 93, hvilket er et enkelt skridt ned fra sidste års plads nummer 59.

Omkring 7.700 virksomheder inden for DI’s brancher har besvaret undersøgelsen, 71 af disse er tilknyttet Kalundborg kommune.
Analysen består af et spørgeskema, som besvares af virksomhedslederne. Virksomhedsledernes bedømmelse vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, hvor 1/3 er afmålt på statistiske faktorer, som privat beskæftigelse, skat mv. Spørgsmålene omhandler en række forskellige faktorer som har indflydelse på det lokale erhvervsklima, såsom samarbejdet mellem virksomheder og uddannelsesinstitutioner mv.

Nyt spørgsmål i erhvervsklimamåling

I år har undersøgelsen, som noget nyt, udvidet med enkelte spørgsmål. Dette skulle virke til at skabe et bedre overblik og et mere nøjagtigt billede af kommunernes erhvervsvenlighed. Dette betyder samtidig, at sammenligning med tidligere år skal tages med mindre forbehold.

Kalundborg får sin højeste placering på spørgsmålet i kategorien ”Skatter, afgifter og gebyrer”, hvor vi placerer os som nr. 44.
Spørgsmålet ’Hvordan vurderer du den overordnede erhvervsvenlighed i kommunen?” giver anledning til en 46. plads.
Kalundborgs laveste placeringer er i kategorierne ”Uddannelse” og ”Information og dialog med kommunen” hvor vi ender på henholdsvis plads nr. 77 og nr. 74.

En erhvervsklimamåling uden de store overraskelser

Niels JørgensenFormand for Kalundborgegnens Erhvervsråd Niels Jørgensen, samt projekt- og udviklingschef Jens Lerager har følgende at sige om resultatet for erhvervsklimamålingen:

”Vi glæder os altid til at se resultaterne af DIs Erhvervsklimaundersøgelse, for det er jo interessant hvordan svarene falder ud. Undersøgelsen kan være en god indikator for hvor tilfredse virksomhederne i vores område er med erhvervsklimaet sådan overordnet set. Og jeg havde selvfølgelig hellere set at vi var sprunget 10 pladser opad i stedet for at være rykket en enkelt plads ned”, Siger Niels Jørgensen, formand for Kalundborgegnens Erhvervsråd. ”Omvendt er jeg glad for at se, at de områder som vores lokale virksomheder udpeger som de mest kritiske er nogle af de samme, som vi i Erhvervsrådet arbejder tæt sammen med blandt andet Kalundborg Kommune om at forbedre” tilføjer formanden, der til dagligt driver virksomheden Multi-Tech.

 

Erhvervsklimamålingen er baseret på en kombination af de deltagende virksomheders svar på en række spørgsmål og statistiske data for hver kategori.

”Det er jo en rangordning og sammenholdt med analysens metode og relativt få besvarelser gør det, at selv beskedne ændringer i svarenes fordeling kan betyde store udsving. 

Jens Lerager

Man skal være varsom med at tillægge resultaterne for de enkelte kategorier alt for stor betydning. Men undersøgelsen giver et rimeligt billede af den overordnede tilfredshed med rammerne for at drive virksomhed her i Kalundborg kommune” udtaler Erhvervsrådets projekt- og udviklingschef Jens Lerager. ”Det er en analyse uden de store overraskelser. Vi ved jo godt, hvor vi er gode og hvor skoen trykker og det afspejler sig også i besvarelserne. Men både uddannelse, hvor vi scorer lavt, og dialogen med kommunen er områder, hvor vi er i fuld gang med samarbejder om at skabe forbedringer. Vi er ikke i mål endnu, men vi er godt på vej. Og selvfølgelig skal en kommune som Kalundborg ligge bedre placeret i en analyse som denne. Men det kommer vi også til” afslutter Jens Lerager.

For yderligere information, kontakt Jens Lerager på telefon 30 73 77 31.

 

Back To Top
Søg
X
X