skip to Main Content

Fra ferietid til arbejdstid – hvad skal man huske?

Ferien er forbi for mange og liggestolen i haven bliver erstattet med kontorstolen eller bilsædet på arbejdet.

I et par uger har man ikke skullet tænke på så meget andet end at sørge for, at ens familie har det godt, sørge for at få slappet grundigt af, få set alle de ting, man ville se, få gjort alle de ting man har udsat, få malet den forbandede væg, få ringet til sine venner, man ikke har set i mange år og så blive mindet om, hvorfor det var godt, at man ikke havde set hinanden i så mange år.

Med andre ord: Nu er man helt færdig med at ”slappe” af og nu bliver det rigtig godt at komme tilbage på arbejdet.
Men hvad skal man huske, når man pludselig vender tilbage til en hverdag med travlhed og arbejdsmæssigt ansvar?
Her er et par ting, som vi anbefaler, at man gør, for at finde sit tempo igen.

Skab overblik over dine opgaver

Det lyder simpelt, men mange har en tendens til at glemme dette trin og derfor hoppe direkte ud i arbejdet uden en ordentlig plan.

At skabe overblik over sine opgaver er egentlig ikke bare en god idé i forbindelse med opstart efter ferie, men også generelt en god idé i forbindelse med ens daglige arbejde.
Kig på kalenderen, på de mails du har misset, de beskeder der måtte ligge og på de opgaver du ved, du har i vente og så se, om ikke du kan skabe et overblik over, hvilken rækkefølge opgaverne bør løses, så det bliver lettest og mest effektivt for dig at starte op igen.

Få ”bolden” ud af hænderne og over til andre

I forbindelse med at skabe overblik over ens opgaver, kan det også være en god idé at se, hvor mange ”bolde” man har liggende på sit skrivebord. Altså, hvor mange opgaver venter på dig, som kun du kan løse?
Det kan være en god idé at få kastet ”bolden” videre til andre på arbejdet, samarbejdspartnere eller kunder, så du kan få ”afsluttet” opgaven og kan lave andre ting.

Det kan være at en kunde afventer en faktura man kan få sendt af sted, en kollega afventer dit input på en opgave eller en aftale man skal planlagt. Ikke alle opgaver kan løses med det samme, men en stor del af opgaverne, kan man få sendt bolden videre på, så man ikke skal tænke for meget over det resten af ugen.

Du er nok ikke den eneste, der har været på ferie

Det er ferietid, så du er med stor sandsynlighed ikke den eneste, der har været på ferie. Det betyder, at andre også så småt er på vej tilbage, og du kan derfor heller ikke nødvendigvis forvente, at de er helt klar over, hvilke bolde, de har i luften.
Hvor end vi gerne ville have det, så er det sjældent, at man er 100% tilbage på arbejdet, før en dag eller to er gået. Så, sørg for ikke at overvælde dig selv, dine kollegaer og dine samarbejdspartnere. Arbejdsformen skal nok vende tilbage.

God arbejdslyst!

Back To Top
Søg
X
X