Fra idé til udvikling
Det er sommer og for mange betyder det, at man kan koble af fra arbejdet og begynde at lade tankerne gå på ferie.
Det er typisk her (eller lige efter), at vi oplever den største stigning i antallet af iværksættersamtaler. For det er ofte når tankerne får fuld frihed, at den gode idé kommer til os.
Læs her, hvordan du kan tage din idé og finde ud af om det er noget du burde arbejde videre på.
Hvad er en god idé?
Det kan være et ret svært spørgsmål at få besvaret. For idéer kan lyde virkelig gode, men når man så endelig dykker ned i substansen, ender idéerne nogle gange med at være for besværlige, urentable, for løse eller lignende.
Men nogle gange, er idéen bare så god, at man ikke kan lade være med at tænke på den. Faktisk tænker man så meget på den, at man overvejer at gøre mere ved det. Måske man vil starte egen virksomhed, måske man vil skabe et nyt produkt ud fra idéen eller noget helt tredje.
Så, hvad skal man så have in mente, når man gerne vil arbejde med idéudvikling. Her har vi samlet fire spørgsmål man bør stille sig selv, for at definere sin idé og for at udvikle på den.
Svar på de fire spørgsmål
Hvad er idéen?
Se om du kan forklare meget kort hvad idéen er. Øvelsen er at skære idéen ned til kernen, så man bliver helt skarp på hvad det egentlig er man vil.
Hvad hjælper idéen?
Hvis der er tale om et nyt produkt, et virksomhedskoncept eller lignende, så skal man spørge sig selv hvilket behov som problemet dækker. Er det et nyt produkt der løser et problem på en byggeplads? Er det en behandlingsform? Eller andet.
Jo klogere du bliver på hvilke behov man dækker, desto lettere kan man se om behovet findes og derfor om der er grundlag for at gå videre med idéen.
Hvem er idéen til?
Nu kender du behovet, som idéen dækker. Hvem er det så, der har det behov? Hvem er de potentielle kunder?
Hvis du ved hvem de potentielle kunder er, kan man kigge på kundesegmentet og så vurdere om der er ”nok” kunder for at gå videre med idéen.
Har andre fået samme idé?
Man kan meget let tro, at ens idé er fuldstændig enestående og der ingen andre er på markedet, som har haft samme tanker. Det kan sagtens være tilfældet, men for at være helt sikker, burde man undersøge markedet.
Du kender behovet, som idéen dækker. Du kender dine kunder. Hvis de IKKE køber din idé, hvordan får de så ELLERS dækket deres behov? Hvis du kan svare på det spørgsmål, så er det dér du finder dine konkurrenter.
Skriv idéen ned
Hvis du føler, at du er kommet langt nok i dine overvejelser, kan du hente en skabelon til en forretningsplan her:
Ved at udfylde så meget du kan af forretningsplanen, får du tænkt idéen godt igennem og set den fra forskellige vinkler. Og når du er nået så langt, er du måske endda klar til at gå i gang med idéen. Måske du skal starte en virksomhed eller allerede har en virksomhed og skal lancere et nyt produkt/koncept.
I begge tilfælde, kan det være en rigtig god idé at tage fat i os. Vi tilbyder gratis sparring til iværksættere og ved en ting eller to om at lave forretningsplaner, finde målgrupper, lave forretningsprocesser, skabe netværk eller måske noget helt andet, som netop din idé har brug for, for at blive til virkelighed.