Gå Gennem Ild & Vand med Danmarks udsendte siden 1948

Kalundborgegnens Erhvervsråd og SKILLS Butik Høng sætter fokus på Forsvaret i uge 33.

I den forbindelse kommer den mobile formidlingsudstilling “Gennem Ild & Vand” til Høng Centret, som ugen før har kunnet ses i Kalundborg Hallerne.

”Det var helt perfekt, at Kalundborg Kommune i forvejen havde booket udstillingen i Kalundborg Hallerne i uge 32, så vi på den måde kunne sætte ekstra fokus på Forsvaret og de uddannelsesmuligheder, der er”, udtaler en glad Morten Hass Augustsen, projektleder for Kalundborgegnens Erhvervsråds bymidteindsats og fortsætter:

”Høng Centeret var jo et oplagt sted for udstillingen, da vores SKILLS Butik Høng ikke er stor nok! Til gengæld kommer der en masse aktiviteter i butikken, hvor man kan komme i tale med Forsvaret i samme uge.”

Fra mandag den 16. august frem til søndag den 22. august kan du gå “Gennem Ild & Vand” i Høng Centret.

“Gennem Ild & Vand” er en mobil formidlingsudstilling omhandlende og fortalt af Danmarks udsendte siden 1948.

“Gennem Ild & Vand” ligger ind under den folkeoplysende forening Folk & Sikkerhed og sætter fokus på de udsendtes missioner fra 1948 og frem til nutiden via personlige kortfilmsfortællinger, faktuel viden og forskellige artefakter.

Du kan udover at høre en masse af Danmarks udsendtes fortællinger, blandt andet:

  • Blive klogere på Danmarks internationale engagement rundt om i verden
  • Tage på VR-tur, på træningsmission i Irak og på øvelse med Jægerkorpset og Frømandskorpset
  • Prøve “Gennem Ild & Vands” fysiske test med udrustning på
  • Spille brætspillet “Gennem Ild & Vand” og løse verdens krige, kriser og katastrofer.

Turné i Danmark for tredje gang

Gennem Ild & Vand turnerer Danmark rundt for tredje gang. Udstillingen er en del af et større formidlingsprojekt, der hedder: Udsendt Af Danmark. Udsendt Af Danmark blev søsat i forbindelse med Danmarks 70-års jubilæum for internationale missioner i 2018 og Flagdagens 10 år jubilæum i 2019. Flagdagen for Danmarks udsendte markeres hvert år den 5.september og er en national anerkendelse af Danmarks udsendte siden 1948.

”Vi er utrolig taknemmelige for den tillid, som både borgere og veteraner viser projektet. I takt med, at projektet har eksisteret nogle år, kan vi mærke, at interessen stiger – fra særligt skoler og kommuner. Veteranerne og vi har vist vores værd og der bliver lyttet til de personlige fortællinger og barrierer og misforståelser bliver brudt, når vi mødes ansigt til ansigt,” fortæller projektskaber Ann-Christina Salquist.

”Vi har forældre der skriver; tusind tak, nu forstår jeg bedre min søn. Eller de (veteranerne) vender selv tilbage og siger; tusind tak, jeg har fået den anerkendelse jeg har drømt om – eller som jeg ikke vidste, jeg havde behov for!” siger Ann-Christina Salquist, og forsætter: ”Det er rørende at være vidne til den store betydning det har for den enkelte, der fortæller historien, men også for alle de andre, der ser med. Særligt Udsendt Af Danmark live får hårene til at rejse sig hos tilhørerne”.

“Gennem Ild & Vand” er et forsøg på at skabe en mere nuanceret formidling omkring Danmarks internationale aktiviteter. “Gennem Ild & Vand” ønsker at bidrage som platform til det lokale veteranarbejde via kommunernes veterankoordinatorer og andre kontaktpersoner samt støtte skoler i undervisningen omkring Danmarks sikkerheds-, forsvars- og udenrigspolitik.

Undervisningsmateriale & brætspil

“Gennem Ild & Vand” er også et undervisningsmateriale til udskolings- og gymnasieniveau. Samt et brætspil udviklet til klasseundervisning, men som også kan erhverves af privatpersoner. Læs mere om de enkelte elementer nederst.

Her kan lokale skoler kan booke tid til omvisning og undervisning

For mere information, kontakt:

kontakt@udsendtafdanmark.dk

Læs mere om at være udsendt her

Back To Top
Søg