Hvad betyder den grønne omstilling for min virksomhed og hvorfor skal jeg gøre noget nu?

Den kraftige mediedækning af folketingets grønne initiativer er velkendt for de fleste. Det kan nogle gange være svært at omstille de mange ord og fine hensigter til noget, der relaterer til sin egen hverdag og egen virksomhed. Hvad betyder det for mig og min virksomhed og er det noget, vi behøver at gøre noget ved?

Vi må her slå fast: Bæredygtighed er kommet for at blive

Det er ikke længere et valg, virksomhederne kan foretage.

En af de brancher, der er kommet langt i arbejdet er byggebranchen, hvor der kræves en livscyklusvurdering, når et byggeprojekt udbydes.

En livscyklusvurdering (Life Cycle Assesment, LCA) er en metode til at vurdere potentielle miljøpåvirkninger af produkter og ydelser. I byggeri omfatter det vurdering af materialer, bygningsdele og hele bygninger. LCA indgår i EU-standarder for bæredygtigt byggeri til at vurdere den miljømæssige betydning. Dette vil også komme i andre brancher.

Det er bare et eksempel på den virkelighed, der venter os og som kræver, at leverandører ser på deres virksomhed, produkter og ydelser.

Mist ikke modet

Dette kan både økonomisk og konkurrencemæssigt blive en fordel for jeres virksomhed. Her er definitionen på en grøn forretningsmodel:
En grøn forretningsmodel er en forretningsmodel, der sikrer en mindre påvirkning af miljøet og samtidig er økonomisk rentabel. Målet med en grøn forretningsmodel er derved at forbedre energi- og ressourceeffektivitet, konkurrenceevne og derved bundlinje.
Det er vist interessant for alle virksomheder.

Vi vil gøre alt for at hjælpe jer til at tage hul på denne, nutidens og fremtidens dagsorden.

Herunder vil der løbende komme nyheder, der omhandler grøn omstilling

Virksomhed med fokus på grønne løsninger

JS Klima & Design er en spændende virksomhed, der er fokuseret på at hjælpe industriens mange udfordringer med at efterleve den stigende efterspørgsel på bæredygtige løsninger. Jonathan Sandström brænder for den bæredygtige dagsorden og har derfor valgt at starte sin egen virksomhed med fokus på klima og design. ”For mig er det vigtigt at følge…

At være bæredygtig er ikke længere et valg

Hvad betyder den grønne omstilling for min virksomhed og hvorfor skal jeg gøre noget nu? Den kraftige mediedækning af folketingets grønne initiativer er velkendt for de fleste. Det kan nogle gange være svært at omstille de mange ord og fine hensigter til noget, der relaterer til sin egen hverdag og egen virksomhed. Hvad betyder det…

Investeringsmuligheder gennem Grøn Cirkulær Omstilling

Projektet Grøn Cirkulær Omstilling skal hjælpe 450 virksomheder med en grøn og bæredygtig udvikling Projektet er et nationalt projekt, hvis formål er at implementere grønne og cirkulære forretningsmodeller i danske små og mellemstore virksomheder (under 250 ansatte). En virksomhed kan modtage op til 90.000 kroner. Målet er at hjælpe over 450 virksomheder med at udvikle…

Back To Top
Søg