skip to Main Content
Biler

Her er de vilde med biler

Der er hele tiden fire-seks lærlinge i Bilcentret Peer Glad. Unge med vilje og hænder skruet rigtigt på. De får en grundig uddannelse.

AF CLAUS SØRENSEN

Nicolai Kølstrup, 18 år og fra Løve.

Kenneth Madsen, 29 år og fra Ruds Vedby.

Lærling og svend. To af et stort team af autofolk i Bilcentret Peer Glad i Kalundborg.

Lærling Nicolai Kølstrup (th.) ved siden af autotekniker Kenneth Madsen, som efter læretiden nu har arbejdet i bilcentret i otte år. Fra venstre værkstedschef Troels Christensen og autoforhandler Jacob Glad.
Foto: Claus Sørensen

Nicolai Kølstrup er lærling. Han er et halvt år inde i læretiden.  Kenneth Madsen er autotekniker og har arbejdet her i godt 12 år. Først som lærling og indtil nu i otte år som svend.

Sammen med værkstedschef Troels Christensen og autoforhandler Jacob Glad fortæller de om mulighederne som lærling i autobranchen.

Mange lærlinge

Bilcentret Peer Glad har hele tiden mellem fire og seks lærlinge i turnus – lige nu fem – og rekrutterer løbende.

– De unge, vi tager ind, skal være vilde med biler og have den rigtige motivation og indstilling. Viljen skal kort og godt være der, så viser det sig, om talentet også er til stede, siger Jacob Glad.

Vi ser hinanden an

– Før vi træffer aftaler, kan de unge komme i et praktikforløb på en uge eller to. Her ser vi hinanden an for at se, om hænderne sidder rigtigt, fortæller Troels Christensen.

– Ja, og om vi er et godt match, tilføjer Jacob Glad.

Han lægger ikke skjul på, at der stilles store krav. Til gengæld kan lærlingene se frem til at arbejde med alle typer opgaver på et stort og meget alsidigt autoværksted. Det sikrer, at de får brede kompetencer under uddannelsen.

– Vi er et stort uddannelsessted i byen og har et godt team af dygtige folk til at lære fra sig. Her er et godt sted at være for unge, som brænder for biler og håndværket og gerne vil lære det, fastslår Jacob Glad, som med deltagelsen på uddannelses- og lærlingemessen vil skabe øget interesse for branchen.

Fakta

Bilcentret Peer Glad i Kalundborg er grundlagt af Peer Glad i 1972. Siden 1999 har Peer Glad og sønnen Jacob Glad været indehavere.

Der er cirka 45 ansatte i bilcentret, der servicerer bilmærkerne Peugeot, Citröen, Fiat, Jaguar og Land Rover.

Med et stort, moderne og nyligt udbygget autoværksted samt pladeværksted uddanner bilcentret både personvognsmekanikere og karosseriteknikere. Bilcentret har modtaget Industriens udmærkelse som »Bedste Uddannelsessted«.

B4R logo

Back To Top
Søg
X
X