skip to Main Content

Hjemmearbejde kræver stabil og hurtig internetforbindelse

For at mindske smitterisikoen med COVID-19, arbejder mange af os hjemmefra, men det kan jo kun lade sig gøre, hvis forbindelsen er hurtig nok.

Vi har fået en reaktion på vores artikel i nyhedsbrevet sidste gang om ”Arbejd hjemme eller flyt i kontorfælleskab” fra en af vores medlemmer, der skriver:
”Det er jo meget godt med overvejelser om at arbejde hjemmefra. Men så længe jeg oppebærer en mulig 3 MB forbindelse, så er det ikke realistisk. Mange mulige og umulige henvendelser om forbindelse på fibernet strander hver gang, fordi vi bor i en landsby med ca. 10 huse. Jeg kan komme på hvis jeg køber etablering for 60.000 kr. som erhvervskunde og hvis jeg kan skaffe en til i byen der vil give det samme!!!”

Erhvervsrådet undersøger sagen

Vi har undersøgt sagen og vil rigtigt gerne hjælpe med at skubbe på en bedre udvikling af et mere stabilt internet. Vi løber desværre ind i, at virksomheder og privates internetforbindelse er private sager og der er ikke registre, hvor vi kan finde, hvem der er dårligt stillet og har brug for en hurtigere forbindelse.

Efter en snak med Fibia, der lægger fibernet rundt i kommunen, kan vi dog hjælpe med en beskrivelse af, hvordan ordningen foregår nu.

Hvis man er privatkunde, kræver det et fællesskab. Selskaberne kan ”kun” binde privatkunder i seks måneder og skal derfor bruge en gruppe af husstande for at få finansieret omkostningerne ved at lægge fibernet ind i husene.

Hvis man er erhvervsvirksomhed kan man bede om et tilbud ved at gå ind på Fibias hjemmeside. Tilbuddet vil bestå af en kontant pris plus en bindingsperiode, der kan vare op til flere år. Bor du længere ude på landet medfører det derfor en højere pris for så skal fibernettet trækkes længere. Fibia ser på, hvor forespørgslerne kommer fra og planlægger deres næste udrulning efter dette. Gå derfor ind på deres hjemmeside og bed om et tilbud, så de ved, at din virksomhed har et behov.

På den lange bane

SEAS-NVE og NRGi har besluttet at bruge 5 mia. kr. på at accelerere udrulningen af fibernet til deres 640.000 husstande så de får tilbudt en 1 GB/s forbindelse. Ambitionen er at dette er sket inden 2023.

Det ser ud til at der er håb ude i fremtiden, men en ”her og nu” løsning, med gode forbindelser til det kraftigt stigende hjemmearbejde, ser det ikke ud til.

Som en yderligere udfordring har regeringen taget de 100 mil. kr. ud af deres finanslovsforslag.

Back To Top
Søg
X
X