skip to Main Content

Hvorfor er det vigtigt at fejre godt håndværk?

Hele Danmark skriger efter kvalificeret arbejdskraft, men vi burde også juble efter det.

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Dette er gældende over hele landet, men især også tydeligt på Kalundborgegnen, hvor der hele tiden udvides, bygges, repareres og udvikles. For vi er et område i vanvittig vækst. En vækst, som kræver dygtige fagfolk, hvis vi fortsat skal kunne holde tempoet højt.

Men hvordan får vi flere faglærte?

Der er mange gode bud og flere tiltag er allerede sat i gang, for at forsøge at øge antallet af faglærte i de kommende år. Det har man faktisk været i gang med i et stykke tid nu, da det tager tid at uddanne nye.

En af de ”blødere” måder, man som samfund kan bruge til at få flere faglærte er ved at ændre forståelsen for hvem en faglært egentlig er.
I lang tid har det været en almen grundforståelse i mange danske hjem, at den bedste vej frem for unge mennesker, er gymnasievejen. En grundforståelse som er en del af, at flere unge befinder sig på gymnasiet og tvivler på deres fremtid.

En del, af de unge, vælger at droppe ud og senere i deres liv tage en erhvervsuddannelse. Dette kan være med til at skabe en selvforståelse om, at de ikke var ”gode nok” til at studere på gymnasiet, så nu blev de noget andet.

Vi skal hylde de faglærte

En rigtig god måde at ændre denne grundforståelse er ved at begynde at hylde de faglærte.
Denne hyldest kommer tydeligst frem i det kommende DM i Skills, som Høng danner rammerne om. Her er faglærte i centrum, bliver fejret, beundret og hædret, til skue for næsten 50.000 gæster. Det er en absolut velfortjent fejring, som forhåbentlig har den effekt, at flere unge vil vælge en erhvervsuddannelse. Noget vi faktisk kan spore i Næstved, hvor DM i Skills 2019 løb af stablen.

Ved at hylde faglærte kan vi være med til at ændre forståelsen for hvad man ”bør” blive og i stedet sætter fokus på, hvad man ”kan” blive.

Vi håber, at I vil være med til at hylde erhvervsuddannelser og faglærte i den kommende tid, også når DM i Skills er overstået. For uden kloge hænder er der ikke meget vækst at hente i fremtiden.

Back To Top
Søg
X
X