Sådan søger du funding hos puljer og fonde til dit projekt

Ønsker du at starte egen virksomhed eller projekt, men lige står og mangler funding til det, er der hjælp at hente.
Der findes heldigvis en masse fonde, som er villige til at hjælpe dig i gang.

MÅL

Det første du skal gøre, er at gøre det klart for dig selv, hvad du gerne vil med din virksomhed eller dit projekt – hvad er dit mål? – Er det at skabe et større netværk for flygtninge? Eller måske mangler du penge til udstyr, så du kan gå i gang med at producere din egen is? Husk at skrive det ned.

PLAN

Forklar hvordan du har tænkt dig at opnå dit mål. Du skal lægge en plan og beskriv i overordnet termer, hvad der skal gøres.

BUDGET

Lav et budget. Et budget viser at du har tænkt over hvad projektet kommer til at koste og hvor meget du forventer at skulle bruge, samt hvor mange penge du ønsker til dit projekt. NB. De fleste fonde dækker ikke 100% af et projekt, der er dog undtagelser.

SØG SAMARBEJDS
PARTNERE

Allier dig med folk, som er eksperter indenfor deres område. Hvis dit projekt eller din virksomhed handler om at lære børn at programmere, er det en god idé at spørge en programmør og en lærer, om de vil være med i en styregruppe eller bestyrelse. På den måde opnår du to ting;
1. du for ekspertviden at trække på. 2. Du står bedre, når du sender din ansøgning til fonden, da fonden vil evaluere de kræfter, som er med i projektet.

Hos kooperationen kan du læse mere om partnerskaber.

FIND FONDE

Nu har du et mål, en plan for, hvordan målet skal opnås, et budget og et team som kan hjælpe dig. Nu er det på tide, at du finder den fond som kan hjælpe dig med funding til lige netop dit projekt. Der findes mange fonde og hver specialiserer sig i noget forskelligt. Vi har sammensat en liste med fonde og puljer til at give dig lidt inspiration.

PROJEKT
BESKRIVELSE

Lav en projektbeskrivelse. Når du laver projektbeskrivelsen, er det vigtig at du holder dig for øje, hvilken fond du søger i. Sådan at du sikre dig at projektet og fondens formål stemmer overens.

En projektbeskrivelse skal indeholde:

 • Projektets navn: Vælg noget som forklarer hvad projektet går ud på
 • Projektejer: Projektejeren er ofte ansøger, men kan være en anden. Hvis du er i tvivl om hvem det er, kan du spørge dig selv, hvem ville komme i medierne og få æren, hvis projektet blev en kæmpe succes
 • Baggrunden for projektet. Ganske kort
 • En plan (se punkt 2)
 • Et mål og delmål (se punkt 1)
 • Tidsramme
 • Budget (se punkt 3)
 • En beskrivelse af hvad som er indenfor projektets grænser. Fx indkøb og opsætning af ny maskine, men ikke træning af medarbejdere i maskinens brug
 • Betingelser for at projektet kan gennemføres, principper eller standarder
 • Indikatorer for projektets succes
 • Evt. projektleder

SØG FOND

Projektbeskrivelsen inkl. budget og plan sendes til Fonden, som vurderer ansøgningen.

Hvis du ønsker at vide mere om at starte socialøkonomisk virksomhed er der hjælp at hente hos Kalundborg Kommunes konsulent på SØV-området, kontakt Torben Petersen på telefon 21 30 13 68 eller på mail torben.petersen@kalundborg.dk.

Du er også altid velkommen til at kontakte Erhvervsrådet for hjælp til at skrive en ansøgning. Ring til os på telefon 59 55 00 55 eller skriv til os på mail info@kalundborgerhverv.dk

Back To Top
Søg