skip to Main Content

Kalundborg.blog fik støtte fra Liv i Kalundborg

En historisk vandring på nettet – Kalundborg.Blog

Liv i Kalundborg er en aktivitets- og eventpulje som er blevet skabt for at styrke initiativer, som er med til at tiltrække og fastholde studerende og medarbejdere til området.
Et af disse initiativer er Kalundborg.Blog – en hjemmeside fyldt med information om Kalundborg bys historiske bygninger og begivenheder.

Hvordan det startede

Johnny B. Hansen er vokset op i Kalundborg og har boet i byen i de sidste 25 år. Historie har altid været en passion, primært middelalderen, hvilket er kommet til udtryk ved, at hele familien har deltaget aktivt i middelaldermarkeder de sidste 10 år. I nyere tid er passionen også kommet til udtryk på Kalundborg.Blog.

I Højbyen i Kalundborg ligger en række gamle og interessante bygninger og huse, som hver gemmer på en fortælling, som desværre ikke altid bliver fortalt til de nysgerrige turister og besøgende i området.

Især i denne tid, hvor mange besøgende desværre ikke kan komme ind i kirken eller på museet, ledes der efter andre metoder til at give folk en oplevelse og noget historie. Til at starte med, var idéen at placere en QR-kode på bygningerne, man så kunne scanne og få lidt historie om selve bygningen, men hurtigt voksede idéen sig større og i stedet for små bidder af information, blev formatet naturligt til en blog.

Kalundborg.Blog

På Kalundborg.Blog kan man, som besøgende, turist eller borger i byen, gå på byvandring rundt i Kalundborg og læse om de forskellige bygninger, man støder på.

I stedet for hvad der normalt ville være en folder man kunne tage med sig, har man nu informationen på sin telefon, en guide i hånden. Samtidig kan man få oversat alt informationen via Google Translate, hvilket gør, at turister, som naturligvis ikke har dansk som modersmål, kan nyde godt af byen og blive længere end normalt.

Ganske simpelt taler hjemmesiden sammen med Google Maps og kan derfor give brugeren et nemt overblik over, hvor de er og hvor de kan gå hen for at se mere.

Kalundborg.Blog giver også mulighed for, at lokale virksomheder/restauranter har fået deres logo og information på siden, så brugerne kan nyde en varm kop kaffe eller andet efter deres byvandring.

Men Kalundborg.Blog er jo ikke kun en hjemmeside med en masse læsbar historie. Ønsket var at gøre historien tilgængelig for flere og måske i andre formater, end man normalt vil støde på.

Liv i Kalundborg

Spørgsmål om, hvordan man gjorde historie mere spændende, blev blandt andet svaret på ved Kalundborg.Blogs ansøgning til Liv i Kalundborg-puljen. Et tilsagn fra Liv i Kalundborg gjorde, at siden kunne fortsætte arbejdet og forskellige quizzer kunne blive udviklet. Quizzer som blandt andet vil kunne blive brugt i forbindelse med skoleture og andre læringsmål for skoler landet rundt.

Johnny Hansen fortæller, at det var relativt let at søge puljen, men man skal tænke sig godt om og gøre sig bevidst om, hvad det ER man skal bruge, og hvad der kan hjælpe én til at gøre idéen endnu bedre.

Samarbejde

Kalundborg.Blog er et passionsprojekt, som lige nu eksisterer fordi, at Johnny Hansen brænder for den lokale fortælling og for at formidle fortællingen ud til besøgende og herboende folk.

Lige nu er Kalundborg.Blog fri for betalt reklame og det ser Johnny gerne, at den forbliver, men han har en klar opfordring til folk, som har brugt bloggen eller føler sig lige så passioneret for lokalhistorie og Danmarkshistorie som ham: Hvis du føler, at du har noget at byde ind med, så tag fat i ham.

Der er stadig meget potentiale for bloggen og rum til videreudvikling, men det kræver, at der er flere personer/virksomheder, som kan se sig selv i projektet og vil hjælpe til. Det kan være ret meget arbejde for en enkelt person.

Yderligere information

Hvis du vil læse mere om Kalundborg.Blog kan du finde bloggen her
Hvis du vil vide mere om Liv i Kalundborg, kan du finde information her
Eller se denne video, hvor erhvervschef Jens Lerager fortæller om puljen

Back To Top
Søg
X
X