skip to Main Content
Elektriker

Kickstart din karriere: Mød Novo Nordisk på lærlingemessen

Jonas Eskildsen, 26 år, fulgte drømmen om en læreplads som elektriker- og automatiklærling hos Novo Nordisk, og det er en karrierevej, han ikke har fortrudt.

Jonas Eskildsen kommer oprindeligt fra Allerød og er uddannet fra HHX i Lyngby. Efter et sommerjob som arbejdsmand i et elektrikerfirma faldt han for faget og startede som elektriker på TEC i Hillerød.

Da muligheden for en lærerplads hos Novo Nordisk bød sig, slog han til, og han har arbejdet i Novo Nordisk siden 1. september 2016, hvor han dagligt pendler fra Frederiksberg til Kalundborg. Jonas har allerede erfaring fra flere forskellige produktionsområder i Novo Nordisk og arbejder i dag i vedligeholdelsesteamet i en af fabrikkerne, der er med til at producere insulin.

  • Sammen med mine kolleger har jeg ansvaret for at fabrikken kører, som den skal. Novo Nordisk i Kalundborg leverer 50 % af verdens insulin, og produktionen afhænger af, at vi alle arbejder godt sammen og har et godt teamwork.

Hvad laver en håndværker hos Novo Nordisk?
Novo Nordisk har brug for forskellige håndværksmæssige kompetencer – også automatikteknikere og elektrikere.

  • Jeg laver alt fra udskiftning af motorer, pumper, temperaturswitches til fejlfinding på enkelte komponenter, som er gået i stykker, fortæller Jonas Eskildsen.

At have en lærling er det samme som at investere i fremtiden
Det mener Klaus Andersen, der er teamleder for Jonas. En lærling bringer nemlig rigtig meget ny viden med ind i et firma. Klaus oplever ofte, at lærlinge er meget innovative og tænker helt anderledes, da de ikke er farvet af at ”sådan har vi altid gjort”.

  • Vi har haft Jonas i vores afdeling i lidt over et år, og det er en fornøjelse at se, hvordan han udvikler sig. Der mangler ikke udfordringer for en lærling i så stor en virksomhed som Novo Nordisk. Den ene dag arbejder han med fejlsøgning på et anlæg, den næste er han ved at trække kabler til en helt ny styring af et anlæg og ugen efter skal han måske ned i vores IT afdeling for at lære at programmere på vores styresystemer.

Ifølge Klaus synes eleverne, at der bliver stillet store krav til dem, men det er der en årsag til.

  • Det er meget vigtigt for os, at de mennesker vi er med til at klæde på til fremtidens arbejdsmarked kommer ud med så meget faglig viden og stolthed som overhovedet muligt.

Kom forbi standen og bliv klogere på fremtiden
Som elektriker- og automatiklærling får man mulighed for at lave sit svendeprojekt med en UR-5 robot. Den har Jonas Eskildsen forberedt et lille program til, og han viser begge dele frem på lærlingemessen.

  • Vi deltager på lærlingemessen, fordi det er et godt sted at møde og tale med de unge om uddannelse, elevpladser og karriere. Vi vil naturligvis gerne tale med dem om de mange spændende muligheder, en erhvervsuddannelse kan åbne op for. Desuden vil vi gerne sprede budskabet om, at det er muligt at læse til diplomingeniør i bioteknologi i Kalundborg – der er et hotspot inden for biotekproduktion,” siger Michael Hallgren, Produktionsdirektør, Novo Nordisk Kalundborg.

B4R logo

Back To Top
Søg
X
X