skip to Main Content
Vinduesrammer

Lærlingene har nøglen til fremtiden

Hos Skandi-Bo i Ubby er de fem lærlinge nøglepersoner. Og virksomhedens ordrebog har det godt.

AF CLAUS SØRENSEN

Den ene har været her et år og er lige kommet i lære. Den anden i knap tre og er udlært til nytår.

To af fem lærlinge i Skandi-Bo i Ubby. Med i et team på i alt 40 ansatte. Vi møder de to i fabrikshallen i en travl eftermiddagstime. Jamal Alsuleiman, 18 år og glarmesterlærling med alu speciale. Daniel Munk, 27 år og i lære som teknisk designer byg.

Lærlingene Jamal Alsuleiman (tv.) og Daniel Munk sammen med fabriksdirektør Carsten Andreasen i fabrikshallen.
Foto: Claus Sørensen

For Skandi-Bo er lærlingene i disse år mere end nogensinde nøglepersoner. Skandi-Bo har mange ansatte med høj anciennitet.

– Skal vi udvikle os og sikre en god fremtid, skal vi selv uddanne en del. Vi er en højt specialiseret virksomhed og er nødt til selv at rekruttere folk, siger fabriksdirektør Carsten Andreasen.

Jamal Alsuleiman er efter et års introduktion nu kommet i lære som glarmester med alu som speciale. Han bor i Kalundborg og kom til Danmark for tre år siden som syrisk flygtning. Dagen, vi møder ham, har han lige bestået køreprøven og har fået lov at låne sin storebrors bil på arbejde.

Daniel Munk er uddannet murer, men har nu valgt en ny vej. Han bor i Roskilde og tager hver dag turen til Ubby.

– Jeg vil gerne blive her efter læretiden. Her er mange gode udfordringer, og her ser man det, der er på tegnebrættet, blive til en realitet. Vi er alle med i hele processen fra idé til kunde, siger han.

Vi lærer meget

Det begejstrer også Jamal Alsuleiman: – Her er et godt sammenhold, flinke kolleger – ja og chefen med – og vi lærer meget.

Den unge mand saver, skærer, putter glas i og er med ude og montere.

Carsten Andreasen fortæller, at der netop har været en 9. klasse på besøg for at se og høre om Skandi-Bo. Og han fremhæver, at karakterer, der ikke ligger i top, ikke i sig selv er en forhindring for at komme i lære her.

– Vi ser meget på personerne frem for at grave os ned i karaktererne, de kommer med, siger fabriksdirektøren.

»Historisk høj«

Skandi-Bo leverer stilrene løsninger med fokus på lys og luft. Her sikres, at byggetekniske krav forenes med design. De brand- og lydisolerende vægge gør det muligt at kombinere et stort lysindfald med høj komfort og sikkerhed.

Det skinner igennem, at det går godt på Skandi-Bo. Da vi spørger, om ordrebogen bugner, lyder det således fra Carsten Andreasen:

– Den har det godt. Ordrebeholdningen er historisk høj.

 

Fakta

Skandi-Bo i Ubby har eksisteret siden 1972 og er specialist i indvendige glasvægge og døre til domiciler, skoler og kulturbygninger, sygehuse og skibe. Materialer, der er udført brandhæmmende, så de kan anvendes i stedet for almindelige vægge og dermed skabe mere gennemsigtighed.

Fabrikationen finder sted i en stor, lys fabrikshal med kontorer, mødelokaler og tegnestue på en balkon i første sals højde.

B4R logo

Back To Top
Søg
X
X