skip to Main Content

Markante ændringer inden for sagsbehandling om byggekonstruktioner

Vigtig information om byggesager fra Kalundborg Kommune.

Fra 1. januar 2020 kommer der markante ændringer inden for sagsbehandling af byggesager i Danmark.

Én af de største ændringer er certificeringsordningen i henhold til brand og konstruktioner. Før har kommunen kunnet udføre certificering på brand og konstruktioner, men fra 2020 er det bygherre selv, der skal hyre en certificeret rådgiver og indgå aftale.

For den enkelte håndværksmester kan det betyde, at det bliver væsentligt mere bekosteligt at gennemføre en byggeansøgning end hidtil, og det er derfor vigtigt at medtage udgiften ved udarbejdelse af budget og kommende udbud.

Hvis du er i tvivl om reglerne og lignende, tilbyder Plan og Byg en gratis forhåndsdialog, som man kan booke her: https://ny.bygogmiljoe.dk/. For mere generel vejledning kan I kontakte Team Plan og Byg på følgende nummer: 59 53 49 07.

Hvis du gerne vil gøre brug af kommunal sagsbehandling inden for brand og konstruktion, så sørg for at få søgt INDEN 2020, nærmere bestemt, senest den 31. december 2019. Indsend en situationsplan, plantegning og facadesnit samt en følgeskrivelse, hvor du gør opmærksom på, at du mangler at indsende materiale på resten, men at det kommer primo januar. Hvis du gør dette, når du at komme med på den tidligere ordning. Du skal søge via dette link: https://ny.bygogmiljoe.dk/

Hvis du vil læse mere om de nye administrative bestemmelser kan du gøre det på følgende link: http://bygningsreglementet.dk/Administrative-bestemmelser/Krav/20_23#b15e87a5-bfd7-4520-9cd7-91efb0a88e15

Her kan det anbefales at læse §16, 20, 24 og 28.

Back To Top
Søg
X
X