skip to Main Content

Omfattende indgreb mod COVID-19

Vigtig information til virksomhedsejere og ansatte angående COVID-19 (ny coronavirus).

Ved statsminister Mette Frederiksens pressemøde den 11.03.2020 blev der sat en række omfattende indgreb i gang for at dæmpe spredningen af virussen.

Disse indgreb vil unægtelig komme til at påvirke erhvervslivet og mange virksomheder vil blive presset i den kommende tid.

Vi anbefaler, at I holder jer opdateret med ny viden, fra officielle kilder.

Vi har samlet en række links herunder:

Virksomhedsguiden.dk giver dig information om, hvordan du forholder dig til virussen i din virksomhed. Her vil der blive svaret løbende på de mange tvivlsspørgsmål I måtte sidde med.

Sundhedsstyrelsen opdaterer løbende deres informationer om virussen. Her vil I kunne finde oplysninger decideret til virksomheder angående, hvordan man forholder sig til ansatte, kollegaer og lignende. Her vil det også være muligt at finde PDF-plakater man kan printe ud og hænge op, samt information på dansk og engelsk, skulle I have engelsktalende ansatte, medarbejdere, kunder osv.

coronasmitte.dk har generelle opdateringer til hele den danske befolkning om virussen.

Earlywarning.dk – her finder du hjælp, hvis du oplever store økonomiske konsekvenser på grund af COVID-19.

Ud over disse officielle kanaler, sidder vi I Erhvervsrådet klar ved vores mails og telefoner, for eventuelt at svare så godt som muligt, på jeres spørgsmål. Dog vil vi altid henvise til de officielle kilder for konkrete svar. Vi er desværre ikke at træffe på kontoret før den 30. marts.

Følg med på vores sociale medie kanaler, hvor vi også vil forsøge at holde folk opdateret.

Vi har fået følgende fra Kalundborg Kommune, som vi hjælper med at distribuere til så mange som muligt:

Fra mandag den 16. marts 2020 lukker skoler og dagtilbud i forbindelse med covid-19/coronavirus. Der vil være nødpasning for 0 – 9 årige børn af forældre med særligt kritiske arbejdsopgaver i det private og offentlige. Det kan være mange kritiske opgaver indenfor sundhed, produktion, transport, politi, handel, pleje og så videre. Eksempelvis i forhold til medarbejdere, som skal passe produktionen, ekspedere kunder i dagligvarebutikkerne, hente skrald, transportere vare, pleje ældre og så videre. Derudover er der også nødpasning til børnene ved de forældre, som ikke kan få øvrig pasning, men som ikke har decideret kritiske funktioner. Øvrige pasningsmuligheder skal være afsøgt. Det er vanskeligt at sætte en entydig streg for hvem der er omfattet af nødpasning og hvem der ikke er. Der appelleres til almindelig ansvarlighed i forhold til anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen.

Der er nødpasning ved den almindelige dagplejer, vuggestue og børnehave. Altså på den sædvanlige matrikel, som forældrene og barnet kender. Børnene fra forskellige institutioner samles ikke i ét samlet pasningstilbud. Derfor vil der være minimumsbemanding i hver institution og hver dagpleje vil have nødpasningsmulighed. Kalundborg Kommune følger situationen i forhold til behov for eventuelle tilpasninger henover de næstkommende uger.

Med venlig hilsen

Michael Gravesen

Direktør, Børn, Skole og Familieområdet

Kalundborg Kommune

Back To Top
×Luk søg
Søg
X