skip to Main Content

Pressenote!

Et Dementi vedr. artikel bragt i Dagbladet Nordvestnyt, den 1. maj 2023.

Mulig hjælpeordning på vej til Kalundborg Kommunes socialøkonomiske virksomheder (forsiden)

Et komplekst problem (side 2)

Erhvervschef Lene Bach Jørler

Jeg har til min helt store forundring læst på forsiden af Dagbladet Nordvestnyt Kalundborg, at det skal drøftes hvorvidt Kalundborgegnens Erhvervsråds egenkapital skal bruges som lånegaranti til socialøkonomiske virksomheder i Kalundborg Kommune. Artiklen er skrevet på baggrund af udtalelse fra Torben Petersen, socialøkonomisk virksomhedskonsulent, fra Kalundborg Kommune.

Som erhvervschef for Kalundborgegnens Erhvervsråd så har jeg på INTET tidspunkt været involveret i artiklen, eller på anden vis blevet præsenteret for indholdet i artiklen, ej heller har Kalundborgegnens bestyrelse kendskab til artiklen eller dens indhold. Det bliver jeg naturligvis nødt til at reagere på, med et kraftigt dementi, især fordi hele artiklen er bundet op på udtalelser om at erhvervsrådets egenkapital skal finansiere socialøkonomiske virksomheder, hvorfor Torben Petersen selv må forklare sig om sine udtalelser.

Kalundborgegnens Erhvervsråd er en upolitisk selvejende institution, som varetager vores 350 medlemsvirksomheders interesser. Vores hovedopgaver ligger i at være kittet mellem erhverv og offentlig myndighed – og ikke ved at drive bank eller finansieringsselskab. Men når det er sagt, så har vi alle et socialt ansvar, og i erhvervsrådet har vi stor respekt for alle de gode kræfter som gør en stor forskel for rigtig mange mennesker. I vores dagligdag på kontoret er vi meget bevidste om hvor vi som erhvervskontor kan gøre en forskel, siger erhvervschef Lene Bach Jørler.

Back To Top
Søg