skip to Main Content

Raw Cider – Dansk cider med ambitioner

Tissø byder på vild natur, historiske omgivelser og på cider i international særklasse.

For et par år siden besluttede venneparret Mads og Emil sig for at starte et cideri, hvor man kunne kredse om de fantastiske æbler, som det danske klima kan byde på. Æbler, som har dyb aroma og smag.

Emil havde allerede en del erfaring med at brygge og Mads kunne supplere med en baggrund som procesingeniør og forretningsudvikler. Frøet var plantet om, at man ville lave cider, et relativt overset produkt på det danske marked, men et produkt med stort potentiale.

Hvor går man hen og får lækre æbler til Raw Cider?

Efter at have kigget rundt flere steder i Danmark, faldt blikket på Tissø, eller rettere, Tissø Æbleplantage, drevet af Jørgen og Gitte Nielsen, som gennem flere generationer har dyrket æbler.

I dag dyrkes der primært danske æblesorter, men også enkelte engelske og franske, som i kombination med de danske æbler, byder på en god smagsoplevelse.
Det giver naturligvis nogle udfordringer, at cideren bliver dyrket og processeret i Tissø og ikke, som er tilfældet hos nogle af de lidt større konkurrenter, i midten af en storby og tættere på handelsårer, såsom motorvej, godstransport m.m.

Fordelen ved at lave cideren et stenkast fra, hvor æblet bliver plukket er, at man har mere overblik over æblets rejse og der er nødvendigvis ikke megen spildtransport.

Idéen om overblik og ikke at have for meget spild, er vigtig for Raw Cider. De sidste par år har de brugt på at udvikle en økonomisk bæredygtig virksomhed, som har en fornuftig bundlinje og kompetencer til at kunne udvikle flere smage, kombinationer, og måske på sigt, revolutionere hvordan vi tænker cider. Men for at kunne komme så langt, kræver det et solidt fundament.

International Cider Challenge

Et solidt fundament er mere end bare en økonomisk fornuftig forretning. Det kræver bl.a. også, at man har et produkt eller en service, som har værdi.

Derfor var det en fornøjelig oplevelse, da Raw Cider kunne sende deres første parti til International Cider Challenge og gik derfra med et trofæ og guldmedalje. Raw Cider har ambitioner om at kunne eksportere til en række andre lande, og den vej igennem gøre verden opmærksom på, at Danmark også kan byde på høj kvalitet cider. Noget, som netop dette event er med til at understrege.

Bunden er lagt, den traditionelle cider er velsmagende, så nu er der mulighed for at se hvilke veje man ellers kan gå. På længere sigt, har Raw Cider planer om at forstærke den danske fornemmelse i cideren og tilføre endnu flere lokale smage.

Kan man smage?

Kvaliteten er til stede og forhåbentlig kan man snart købe deres produkter i lokale supermarkeder, men hvis man vil prøvesmage, kan man altid købe den igennem Raw Ciders egen online shop.

Raw Cider selv er meget åbne for at lave arrangementer med fortællinger, prøvesmagning eller noget helt tredje, så hvis man, som virksomhed eller interesseret, har lyst til at smage på eventyret, kan man frit tage fat i virksomheden og høre dem ad.

Raw Cider Sortiment
Back To Top
Søg
X
X