skip to Main Content

Reersø Bryghus – hvor der er vilje, kan der også komme godt øl

Det startede med en fælles interesse, en passion for at brygge øl. Og som det nu ofte sker, så kan passioner sjældent holdes helt nede.

De to øl entusiaster, Kasper Bahn og Fritz Müller, har valgt at gøre deres store passion for ølbrygning til en virksomhed de kan leve af. De har nemlig startet Reersø Bryghus. Bryggeriet er etableret i en gammel gård, midt i Reersø by, og som lokalt bryghus viser deres etiket derfor også den lokale haleløse kat Malte. Maltes Tørstslukker er navnet på deres første lyse og læskende øl, en øl som bliver en del af deres faste sortiment.

Ud over et fast sortiment af håndbryggede øl, der dækker enhver smag, arbejder de også med specielle bryggemetoder der går helt tilbage til Napoleonskrigene. Deres første bryg er nemlig det, der hedder Barly Wine, som er en øl der er meget svær at fremstille og som lagres på egetræsfade, hvilket er med til at give øllen en meget karakteristisk smag.

Besøg hos trætte bryggere

Vi havde fornøjelsen af at besøge Kasper og Fritz, for at høre om deres projekt og tale forretningsudvikling. Makkerparret havde stået og tappet flasker hele dagen, for at gøre øllet helt klar, men havde stadig overskud til at tage et møde med os.

Som rigtige iværksættere, bygger de deres virksomhed på en stor kærlighed til deres produkt, nemlig godt øl og de byder ind med stor professionalisme i bryggekunsten. Her kan Fritz byde ind med en fortid som leverandør til restauranten NOMA.

Når man starter ny virksomhed, om det er bryghus, værksted, butik eller noget helt fjerde, så er det en god idé at få overblik over, hvordan man skaber en rentabel forretning. Dette kan blandt andet gøres gennem at fokusere på produkter af høj kvalitet, præcis som Reersø Bryghus har gjort. For netop kvaliteten kan være med til at give dem en plads i kundernes hjerter og derved en mulighed for at arbejde videre med nye spændende produkter.

Kvalitet er vigtig for, at et produkt kan fange kundens opmærksomhed, men derefter skal der også kunne leveres. Kasper og Fritz planlægger at brygge 40.000 liter øl om året for at kunne slukke tørsten hos så mange som muligt. De lokale udskænkningssteder har da også bakket op om dette initiativ og vil derfor føre Reersø Bryghus mærker. Heldigvis åbner de også en butik, hvor alle kan komme og få en god flaske øl.

Som alle iværksættere, har det nye bryghus en masse planer og derfor brug for hjælp, så de sælger deres første bryg via deres hjemmeside som crowdfunding og heldigvis har de fået stor støtte, ikke mindst fra de lokale beboere på Reersø.

Følg med og støt op om denne lokale virksomhed, den vil vi helt sikkert høre mere til.
Vi glæder os i hvert fald til at følge dem på sidelinjen.

Back To Top
Søg
X
X