skip to Main Content

Studerende mangler studieboliger

Bøn til borgerne: Udlej ledige boliger til nye studerende

Succes med at tiltrække studerende til videregående uddannelser i Kalundborg får nu kommunen til at efterlyse private studieboliger til leje.

Kalundborg tilbyder en unik kombination af uddannelsestilbud med virksomhedsnær undervisning og efterfølgende høj beskæftigelsesgrad, praktikpladser, relevante studiejobs og spændende kultur- og fritidstilbud. Det er attraktivt for både danske og internationale unge, heriblandt de ca. 50 nye studerende, som starter uddannelse på Professionshøjskolen Absalon i starten af september.

Brug for flere studieboliger her og nu
Den store succes med at tiltrække studerende betyder, at der bliver brug for flere studieboliger.

Kalundborg Kommune har allerede sat en række initiativer i gang, der skal sikre de studerende gode studieboliger. Kommunen er desuden i dialog med private investorer og fonde om nybyggeri, ligesom de planlagte nye almennyttige boliger vil være med til at løse udfordringen på længere sigt.

Men på kort sigt har kommunen en appel til private, der har ledig plads i en kortere eller længere periode: Byens borgere opfordres til at udleje ledige værelser og på den måde hjælpe de unge i gang med uddannelsen i Kalundborg.

Boligen er rammen om det gode liv

For den enkelte studerende er boligen rammen om det gode studieliv, hvor der både er plads til at fordybe sig fagligt på egen hånd og deltage i fællesskaber med andre studerende og lokalsamfundet. Velfungerende studieboliger er forudsætningen for et aktivt studiemiljø – også efter skoledagens ophør.

Med et ungt menneske i huset kan man få et frisk pust udefra, samtidig med, at man kan tjene en skilling på at udleje et værelse, man ikke selv bruger.

Sådan lejer du ud til en studerende

Rent praktisk kan man henvende sig til Kalundborgegnens Erhvervsråd og blive skrevet på en liste, som formidles til de studerende. Herfra kan de studerende selv tage kontakt til udlejer og lave konkrete aftaler.

Kontakt:

Kalundborgegnens Erhvervsråd, telefon 59 55 00 55, e-mail: info@kalundborgerhverv.dk

Kalundborg Kommunes bosætningsteam, e-mail: flyttilkalundborg@kalundborg.dk

Back To Top
Søg
X
X