skip to Main Content

Vind en butik

Vind en butik – endnu en indsats for bymidterne

I Kalundborgegnens Erhvervsråd vil vi over de næste par år sætte ekstra meget fokus på at udvikle bymidterne i Kalundborg Kommune. Det vil vi, fordi levende bymidter er en forudsætning for, at vores område er et attraktivt sted at bosætte sig. Og det at nogen har lyst til at bosætte sig her er nødvendigt for, at vores erhvervsliv også i fremtiden kan få den arbejdskraft, der er brug for. Derfor mener vi, at det er værd at arbejde for, at vi også fremover har attraktive bymidter i Kalundborg kommune.

Vi lægger Erhvervsrådets kræfter og kompetencer i opgaven. Desuden har vi ansat en ny dygtig mand, der kun skal arbejde med bymidterne hen over de næste to år og vi har også en lille pose penge til at understøtte indsatsen. Endelig gør vi det i et tæt samarbejde med de lokale erhvervsforeninger og alle andre, der vil arbejde for levende bymidter. Vi har allerede lagt nogle planer for vores indsats, selvom vi endnu ikke ved præcis, hvilke løsninger der er de bedste. Når det er sagt, tror vi ikke, at det er en let opgave og vi ved, at vi får brug for hjælp.

Vi vil skabe tre nye butikker

Én af de ting vi rigtig gerne vil lykkes med er, at få liv i nogle af de tomme butikslokaler. Vel at mærke liv, der bidrager positivt til bymidtens samlede udtryk og som er levedygtigt over lang tid. Også længe efter de to år er gået. Vi vil gerne skabe nye muligheder og oplevelser der gør at det samlede udbud i den enkelte bymidte bliver stærkere og mere varieret.

Det er her du kan hjælpe. Vi har nemlig fået foræret en god idé af Ugebladet Vestsjælland. En idé som vi gerne vil gå videre med.

Vi vil lave en konkurrence hvor vinderens gevinst er en butik i to år. Faktisk vil vi lave den tre gange; én gang i Kalundborg, én gang i Høng og én gang i Gørlev.

Hvordan den endelige form bliver, afhænger af hvad der er muligt, men målet er klart; på den ene side at udvælge den idé til en forretning som vi tror allermest på kan overleve og vækste ved egen kraft efter de to år og på den anden side at gøre de første to år så nemme som overhovedet muligt for den nystartede forretning, så dem der har den gode idé også tør føre den ud i livet. Kort sagt: vælg den rigtige forretningsmodel og giv derefter al den hjælp vi kan skrabe sammen.

Hvad vi har brug for

Det her er en liste over det vi (i hvert fald) skal bruge hjælp til. Vi håber, at du og din virksomhed kan bidrage til ét eller flere af punkterne.

 • En mediepartner der vil hjælpe med at fortælle historien, følge forløbet og berette om både butikkerne og om dem der hjælper dem på vej
 • Et egnet butikslokale med en rigtig fornuftig huslejeløsning
 • En bogholder eller revisor, der vil hjælpe med regnskabet
 • En bankforbindelse, der vil rådgive om økonomien
 • En gruppe erfarne erhvervsfolk, der vil agere sparringspartnere
 • En elektriker, der vil hjælpe med at etablere lys i butikken
 • En markedsføringspartner, der vil hjælpe med rådgivning om markedsføring
 • En tømrer, der vil hjælpe med udstillingsinventar
 • En maler, der vil hjælpe med at friske butikslokalet op
 • En IT-leverandør, der vil hjælpe med et kassesystem
 • En jurist, der vil hjælpe med aftaler i forhold til konkurrencen og i forhold til leverandører

Vi synes, at det var en fantastisk idé Ugebladet fik. Hvis du synes det samme og tænker, at du og din virksomhed kan byde ind, vil vi vældig gerne høre fra dig.

Krav til vinderen

Vi har endnu ikke den endelige formel for, hvordan det skal afvikles, men der er nogle principper som skal gælde:

 • For at vinde skal forretningsidéen bringe noget nyt til bymidten; et anderledes tilbud, en ny måde at drive butik på eller bare en type butik eller service, som ikke er i bymidten i forvejen
 • Vinderen skal være både villig og i stand til at finansiere opstart og drift af butikken og være villig til at lade en bankrådgiver vurdere det økonomiske grundlag for forretningsplanen
 • Vinderen skal ’have hånden på kogepladen’ rent økonomisk. Altså selv oppebære en vis økonomisk risiko i forbindelse med projektet

Har du spørgsmål eller kommentarer, håber vi meget, at du vil kontakte os.

Morten Hass Augustsen, Kalundborgegnens Erhvervsråd, mha@kalundborgerhverv.dk tlf. 40 73 50 85
Jens Lerager, Kalundborgegnens Erhvervsråd
jl@kalundborgerhverv.dk tlf. 30 73 77 31

Back To Top
Søg
X
X