Kalundborg som by

Kalundborg er en gammel by grundlagt omkring år 1160 af Esbern Snare med Højbyen som centrum for byen. Byen er nok mest kendt for sin 5-tårnede kirke, men også byens industri gør sig bemærket på danmarkskortet. Specielt vores industrielle symbiose, som er et samarbejde mellem virksomhederne, er landskendt og har netop vundet WIN WIN Gothenburg Sustainability Award for sin bæredygtighed. Prisen er tidligere vundet af blandt andre Kofi Annan og Gro Harlem Brundtland.

Virksomhed i Kalundborg?

Den erhvervsmæssige sammensætning er meget ulig andre byer på samme størrelse, da der er nogle enkelte store virksomheder, hvor mange er beskæftiget samt en del mindre virksomheder, hvilket gør, at langt størstedelen af arbejdspladserne i området er private.

Selvom vi har meget industri med et dertilhørende aktivt erhvervsliv, er der stadig attraktive erhvervsgrunde og butikslokaler, hvor nye virksomheder kan etableres.

I Kalundborg kan man få det hele: et godt arbejdsliv, et bredt udvalg af foreninger og spændende kulturelle tiltag, som hele tiden udvikler sig. I Kalundborg Kommune er der et bosætningsteam klar til at hjælpe tilflyttere med at finde bolig, socialt netværk og ikke mindst job til ledsager.

Se mere om byen her

Fakta om kommunen:
Indbyggere: 49.000
Areal i kommunen: 604 km2
Kystlinje: 160 km
Større nettotilflytning end København

Back To Top
Søg