skip to Main Content
Industrihavn med virksomheder i Kalundborg

Virksomhedsbesøg på tværs af blokkene

Erhvervsrådet i dialog ved virksomhedsbesøg

Jacob Jensen (V) og Rasmus Horn Langhoff (S). Begge sidder i folketinget, men for to forskellige partier. Begge er valgt i Sjællands Storkreds og har derfor en dyb interesse for hvad der rører sig i kommunen. Begge var også på besøg en række steder i Kalundborg kommune i mandags den 10. september. Først på Novo Nordisk og bagefter med Kalundborgegnens Erhvervsråd hos Professionshøjskolen Absalon og hos virksomheden HRS A/S.

Besøgsrunden hjalp blandt andet til at give de to politikere en forståelse for det økosystem som man kan finde i Kalundborg, hvor de store industrivirksomheder, uddannelserne og de specialiserede og innovative underleverandører understøtter hinanden.

Kalundborgegnens Erhvervsråd var desuden med, for at diskutere vigtigheden af udflytningen af uddannelser fra storbyerne og herud, samt for at understrege hvor vigtigt det er for erhvervslivet i området at have adgang til dygtige kandidater.

Absalons nye campus projekt

På Professionshøjskolen Absalons Campus Kalundborg blev Jacob Jensen og Rasmus Horn Langhoff præsenteret for det nye campus’ tilblivelse, udvikling og fremtidige planer. Både Jacob Jensen og Rasmus Horn Langhoff havde allerede været fortalere og medkæmpere, for at dette projekt kunne lykkedes.

Centerchef for Absalons Centre for Engineering and Science, Dorthe Kjær Pedersen, fremlagde de forventninger man som uddannelsesinstitution havde.

Et af de absolut vigtigste punkter på dagsplanen var boligmuligheder for tilflyttende studerende. For at et projekt så stort, som en helt ny uddannelseslinje er, skal kunne lykkedes, kræver det opbakning fra det lokale erhvervsliv, politiske liv og især borgerne. En god mulighed for at integrere de nye studerende i byen og skabe et trygt studiemiljø for dem, ville være oprettelse af et lokalt placeret kollegie. Dette var der enstemmighed omkring mødebordet.

Politikerbesøg på Absalon

Folketingsmedlemmerne, Jacob Jensen (V) (fra højre) og Rasmus Horn Langhoff (S), diskuterede blandt andet de nye faciliteter på Professionshøjskolen Absalons nye Campus Kalundborg. Her sammen med centerchef Dorthe Kjær Pedersen (midt), uddannelsesleder Kathrine Bisgaard Christensen og projekt- og udviklingschef Jens Lerager.

HRS A/S arbejder ud fra Poka Yoke

Efter besøget hos Professionshøjskolen Absalon, tog de to politikere videre, sammen med Jens Lerager og David Hindberg fra Kalundborgegnens Erhvervsråd, for at på virksomhedsbesøg på  virksomheden HRS A/S.

Jacob Jensen og Rasmus Horn Langhoff

HRS A/S er underleverandør til blandt andet medicinalindustrien og det stiller høje krav til både kvalitet, dokumentation og innovationshøjde i virksomhedens produkter. Afdelingsansvarlig koordinator Jørgen Larsen fortalte blandt andet om hvordan HRS arbejder med en japansk tilgang kaldet ”poka yoke”. Denne filosofi betyder, at man under designprocessen sikrer sig, at de udviklede komponenter kun kan samles på én måde – ellers kan de slet ikke samles. Dette er med til at bekæmpe den tvivl en bruger kan have, når fx en kolbe skal vaskes.

Med poka yoke indarbejdet i designet har kolben en tydelig plads i beholderen og kun én måde hvorpå den kan stå. Det minimerer fejl i produktionen hos en kundegruppe der stiller meget store krav til sikkerhed, hygiejne og dokumentation.

Jørgen Larsen viser produktionen frem

Efter en solid præsentation af HRS’s mange mulige produktionsmuligheder, her i blandt 3-D printede løsninger i plast og stål, blev der vist rundt på fabrikken.

 

Back To Top
Søg
X
X