Work-Life Balance – Der findes nok ikke en perfekt løsning

Work-Life Balance er et udtryk som kun er blevet mere og mere populær i nyere tid, en stor del grundet Corona og hjemmearbejde.

Men hvad betyder det egentlig og hvorfor er det noget vi bør tage seriøst?

Work-Life

I langt de flestes tilfælde vil man opleve en hverdag som indeholder en god sjat arbejde, fritid/familietid og sovetid. Det er en del af et moderne samfund. Især i disse tider, med en meget lav arbejdsløshedsprocent, vil de fleste danskere skulle balancere mellem at have et arbejde og have et ”liv” ved siden af arbejdet.
Hvordan man håndterer den balancering af arbejde og fritid er en individuel sag. Nogle mennesker får energi af at være på deres arbejde, mens andre bliver helt drænet.

Balance

Idéen om et 08.00 til 16.00 job, altså et såkaldt ”standard job”, er blevet mere atypisk i mange brancher. I takt med at teknologien har udviklet sig og flere job er blevet lettere at lave hjemmefra, såsom at besvare e-mails, bestille varer, arrangere events, afholde møder og meget mere, så er den strikse afgrænsning i hvad der er arbejdstid og hvad der er fritid blevet udvandet.
De fleste kender måske til at lige tjekke sin e-mail efter aftensmaden. Her er det især selvstændige som bliver ramt, for når man er ene person i en virksomhed, så kan det være meget svært at lægge telefonen fra sig og holde ordentlig fri.

Det er et spørgsmål om energi

Hvis vi skal kunne holde ud hele tiden at være ”på” så kræver det, at vi får ladet vores batterier op. For nogle mennesker lader man batterierne op ved at være social, se venner/kollegaer. Andre skal helst være alene, læse en bog, løbe en tur m.m.
Men fælles for os alle er, at hvis vi ikke får ”ladet op”, så bliver hverdagen tungere at håndtere. Arbejdet kan begynde at føles som tvang og man mærker hvordan den tværhed smitter af ind i privatlivet og fører til vrissen af andre, manglende overblik og andet.

Find din personlige lade-station

Det kan lyde poppet, men helt simpelt sagt, så bør du bruge noget energi på at finde ud af hvordan du bedst ”lader op” og så prioritér at få det gjort.

Der er ingen der kan holde til at køre på nedkørte batterier i lang tid ad gangen og det er ikke noget man bare kan arbejde sig ud af. Så tag dig selv og din sundhed alvorligt og indtænk måder du kan lade op på.

Har du brug for stilhed? Sørg for at planlægge stilletimer i din hverdag (hvor muligt).
Har du brug for at se venner? Sørg for at planlægge sociale arrangementer (hvor muligt).
At passe på sig selv burde ikke give dårlig samvittighed. Man er faktisk i gang med at sørge for, at man kan blive ved med at arbejde. Man er, med andre ord, i gang med at sikre virksomhedens arbejdskraft.

Jeg ved ikke hvor jeg skal starte

Nogle gange kan man være for meget inde i sin egen ubalance, at det er svært at tænke sig ud af på egen hånd. Måske du skulle starte med at sende os en mail på info@kalundborgerhverv.dk eller ringe på 59 55 00 55, så tager vi et møde og finder ud af, hvordan du kan skabe en smule struktur.

Vi har slet ikke alle svarene selv, men vi har et væld af dygtige medlemsvirksomheder, hvor en del beskæftiger sig netop med at hjælpe personer. Vi vil naturligvis henvise dig til fagfolk, skulle det være nødvendigt.

Back To Top
Søg